چیست؟ SATA کابل

SATA مخفف (Serial Advanced Technology Attachment)، یک تکنولوژی ارتباطی استاندارد و پیشرفته است. از این تکنولوژی به منظور انتقال داده ها از مادربرد به درایو ها و یا هارد دیسک ها استفاده می شود که نحوه ی انتقال آن به صورت سریالی است.

این تکنولوژی نیز به نوعی یک انقلاب در رابط ذخیره سازی فیزیکی  ATA  موازی یا   ATA Parallel Physical Storage بود

همانطور که از نامش پیداست یک لینک سریال است ، یک تک کابل که حداقل چهار سیم در آن وجود دارد که باعث برقراری ارتباطات   point to point بین دستگاه ها می شود. نرخ انتقال بین دستگاه های  SATA از سرعت 150 مگابیت بر ثانیه شروع می شود. با معرفی تکنولوژی   SATA که قابلیت های  ATA را به شدت افزایش داده بود سرعت انتقال اطلاعات بسیار بالایی را ارائه می داد بعد از سالها تکنولوژی های این سیستم نیز هر روز بهبود پیدا کرد و امروزه شاهد تکنولوژی های  SATA2 و  SATA3 نیز هستیم

تفاوت پورت IDE و SATA چیست؟

IDE ها نسل پیشین تکنولوژی SATA تلقی می شود که دارای درگاهی با 40 پین است. این پورت ها، توسط کابل های نواری، وظیفه انتقال داده ها را به صورت موازی برعهده دارند. پورت های SATA از 7 پین و کابل آن از 4 سیم تشکیل شده که نسبت به نسل قبلی (IDE)، بسیار باریک تر و منعطف ترند. با توجه به عکس زیر، می توانید تفاوت درگاه های IDE و SATA را مشاهده کنید.

 

ESATA چیست؟

 

eSATA  مخفف (external SATA) در واقع همان تکنولوژی SATA است با این تفاوت که انتقال اطلاعات را بر روی هارد های اکسترنال انجام می دهد. eSATA به دلیل اینکه اطلاعات را کد گذاری و ترجمه نمی کند، می تواند اطلاعات را با سرعت بالاتری ذخیره نماید؛ از این رو نسبت به USB 2 سریع تر است.

باید توجه داشته باشید که SATA و ESATA هر دو وظیفه ی انتقال اطلاعات را به عهده دارند و نمی توانند تامین کننده ی برق درایورها باشند.